De foto´s op deze pagina zijn uitsluitend van de Dracula planten uit mijn collectie.

klik op een foto om te vergroten

Species naam

Foto van mijn plant

en bloem

Naam, vindplaats en hoogte
Dracula agnosia
 nog niet in bloei
Dracula amaliae

Dracula amaliae
Dracula amaliae
 

Vernoemd naar Amalia Lehmann de Sarria uit Popayan Colombia kleindochter van F.C. Lehmann. In haar collectie orchideeën werd deze soort in 1975 ontdekt door J. Miranda
D. amaliae komt voor in Zuidwest Colombia op een hoogte van 1800 – 1900 mtr.

Dracula antonii
 nog niet in bloei
Dracula astuta

Dracula astuta Dracula astuta

Van het Latijnse astutus, wat "scherpzinnig of bekwaam" kan betekenen, verwijzend naar een onbegrepen karakteristiek die Reichenbach in de plant zag. Wordt onder meer gevonden in de omgeving van San Ramon en Cartago in Costa Rica.
De soort groeit epifytisch op een hoogte van ±1200-1800 mtr

Dracula bella

  Dracula bella   Dracula bella 

Van het Latijnse bellus, wat .mooi', betekent, verwijzend naar de kwaliteit van de bloem.
Een endemische soort van de Westelijke Cordillera in Colombia.
De plant groeit epifytisch op een hoogte van ± 1800-2000 mtr

Dracula bellerophon

 nog niet in bloei

D.bellerophon is in 1978 ontdekt door H.Schmidt Mumm in de Centrale Cordillera van Colombia" De juistheid van deze vindplaats wordt betwijfeld omdat de soorten met een niet beweegbare lip allemaal gevonden worden in de Westelijke Cordillera Het gebied van de oorspronkelijke ontdekking is door vele orchideeënzoekers onderzocht maar er is geen enkel exemplaar van D.bellerophon gevonden. Dracula bellerophon is in 1986 door J.C. Miranda gevonden in de Westelijke Cordillera van Colombia ten westen van de plaats Cali, Dept. Valle del Cauca De plant uit de Westelijke Cordillera verschilt iets in bloemkleur met de eerst gevonden plant en groeit epifytisch op een hoogte van ±1900 mtr.

Dracula benedictii 
 nog niet in bloei

Vernoemd naar Benedict Roezt, de Boheemse ontdekker van deze soort,
D. benedictii is afkomstig uit de Westelijke Cordillera van Colombia De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1700-2400 mtr.

Dracula berthae 

   nog niet in bloei

Vernoemd naar Mw. Bertha S. De Laserna uit Bogota, Colombia, in haar verzameling is deze soort ontdekt.
D. berthae is afkomstig uit de Oostelijke Cordillera van Colombia. Deze soort groeit epifytisch in bos tussen Arcabuco en Moniquira, op een hoogte van ± 2300- 2600 mtr

Dracula brangeri

 nog niet in bloei

Dracula brangeri is vermoedelijk afkomstig uit de Oostelijke Cordillera van Colombia. In 1979 of 1980 bemachtigde Herr Hubein uit Berlijn deze plant in Colombi4 helaas zonder exacte vindplaats gegevens. De plant bloeide in 1985 in de collectie van C. Branger in Lunteren Nederland.

Dracula carlueri   
Dracula carluerii
 

Vernoemd naar Dr. Carlyle August Luer, die in 1978 het geslacht Dracula van het geslacht Masdevallia afgescheiden heeft. D. carleuri komt voor in Pontarenas, Costa Rica in het gebied waar ook
D. erythrochaete gevonden wordt en lijkt daar veel op waardoor de soort lange tijd over het hoofd gezien is. D. carleuri is ontdekt door Clare en Johan Hermans uit Enfield, Engeland

Dracula chestertoniiDracula chertertonii 

Vernoemd naar de ontdekker van deze soort, J.H. Chesterton.
D. chestertonii wordt gevonden in de Westelijke Cordillera van Colombia.
De plant groeit epifytisch op een hoogte van ± 1500-2200 meter

Dracula chimarae

 
  nog niet in bloei

Vernoemd naar het mythologische monster chimaera, met het lichaam van een geit, het hoofd van een leeuw en de staart van een draak.
D. chimaera komt wijd verspreid voor in de hele Westelijke Cordillera van Colombia Deze soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1750 – 2800) mtr.

Dracula christineana

 nog niet in bloei
Dracula circe

  nog niet in bloei 

Vernoemd naar de mooie, mythische tovenares Circe
Van D. circe is in de vrije natuur geen vindplaats bekend. In juli 1978 bloeide in de open kweekkassen van Dr Oscar Robledo en Martha Posada de Robledo uit La Ceja, Colombia deze soort

Dracula cochliops

 nog niet in bloei

Dracula cochliops wordt gevonden in Zuid Colombia, Dept. Putamayo. De soort groeit epifytisch op een hoogte van ±2200 mtr in de restanten van een nevelwoud, en komt maar in één vallei voor. Het eerst exemplaar is gevonden en gered uit een koeienwei door Janet Kuhn in I 978.

Dracula cordobae

 nog niet in bloei

Dracula cordobae is gevonden in zuidwestelijk Ecuador. Deze soort groeit episrtisch op een hoogte van ± 800 mtr in het nevelwoud tussen Piñas en Santa Rosa D.cordobae is ontdekt door Clever Cordoba op een verzameltrip met Calaway Dodson in de buurt van Piñas in 1979. Dracula mopsus is de enige andere Dracula soort van deze vindplaats. D.woolwardiae én D.mopsus worden beide in de zelfde omgeving gevonden maar dan op grotere hoogte.

Dracula dalstroemii
    Dracula dalstromii

Vernoemd naar Stig Dalström uit Falun Zweden, de ontdekker van deze soort D. dalstroemii is afkomstig uit noordwestelijk Ecuador, in het grensgebied met Colombia.
Deze soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 2500 meter.

Dracula decussata

   nog niet in bloei

Van het Latijnse decussatus, wat "elkaar kruisend" betekend, verwijzend naar de gekruiste staarten van de 3mm. zijdelingse sepalen.


Dracula deltoidea
Dracula deltoidea Dracula deltoidea

Dracula deltoidea is afkomstig uit zuidoostelijk Ecuador. De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 2800 mtr.
D.deltoidea is ontdekt door de heer B. Malo in de orchideeënrijke nevelwouden tussen Loja en Zamora in de provincie Zamora-Chinchipe. Sindsdien is deze soort nog maar bij een paar gelegenheden gevonden.

Dracula deniseana

 
 Dracula deniseana  
Dracula diabola 

Dracula diabola
Dracula diabola

Van het Latijnse diabolus, wrat "een duivel" betekent, zinspelend op het uiterlijk van de rode bloemen
D. diabola is een endemisch voorkomende plant uit één beboste vallei in de Oostelijke Cordillera van Colombia De soort is ontdekt door Eladio Valencia in 1977 en groeit epifytisch in het nevelwoud op een hoogte van ± 2200-2600 mtr tussen de dorpjes Arcabuco en Moniquira.

Dracula diana

 nog niet in bloei

Dracula diana is in 1981 beschreven van een plant zonder vindplaats gegevens. De bewuste plant was afkomstig uit de collectie van Martha en Oscar Robledo uit Ia Ceja boven Medellin, Colombia. Een aantal jaren later begonnen er spontane hybriden te bloeien in de mandjes en potten van andere orchideeën in de zelfde open kweekkas. Omdat er geen gegevens bij de planten waren, én omdat D.diana nog nooit in het wild was gevonden, werd aangenomen dat deze soort bij de vele, spontane hybriden gevoegd kon worden. Echter in 1988 en 1989 zijn in Zuid Colombia in het Departement Valle del Cauca een aantal exemplaren van D.diana gevonden.

Dracula erythrocheate


 
Dracula erytrochaete

De naam verwijst naar het Griekse erytrochaete, wat "een lange, rode borstelhaar " betekent verwijzend naar de dunne, rode sepaalstaarten.
D. erytrochaete is een soort uit Costa Rica en Noord Panama. De soort groeit epifytisch in het nevelwoud of vochtig bos op een hoogte van ± 1500-2100 meter

Dracula exasperata

   nog niet in bloei

Van het Latijnse exasperatus, wat "met onregelmatige, scherpe punten " betekent verwijzend naar het oppervlak van lip en stempelzuil.
Een van de ongewonere soorten uit het geslacht De soort is in 1979 ontdekt door O. Ospina uit Sibundoi, Colombia in een orchideeënrijke vallei op de oostelijke hellingen van de Andes in zuidoostelijk Colombia- D.exasperata groeit epifytisch op een hoogte van ± 1800 mtr en komt waarschijnlijk endemisch voor in dit gebied

Dracula felix


 
nog niet in bloei 

Van het Latijnse felix, wat "met veel vruchten" betekent, verwijzend naar het grote percentage zaaddozen wat door deze soort wordt geproduceerd.
D. felix komt relatief veel voor op de westelijke hellingen van de Andes in noordwestelijk Ecuador en het uiterste zuiden van Colombia. Deze soort groeit epifytisch in het nevelwoud op een hoogte van ± 1400-2200 mtr. D.felix is voor het eerst verzameld door C. Dodson en L. Thien in 1961, en is sindsdien vaak gevonden.

Dracula gigas 

  nog niet in bloei  

Van het Latijnse gigas, wat "een mythologische reus" betekent verwijzend naar het formaat van de plant en bloemen.
D. gigas is gevonden in ongerept nevelwoud langs de route van Tulcàn naar Maldonado door Andreetta en A.Hirtz. In Colombia is de soort gevonden door J.Miranda in het Dept. Valle de Cauca tussen Costa Rica en Ginebra- De soort groeit epifytisch tot terrestrisch in het nevelwoud op een hoogte van ± 1800-2200 mtr.

Dracula gorgona


 

Dracula gorgona 

Vernoemd naar de Gorgonen uit de Griekse mythologie, drie afgrijselijke zusters met slangen in plaats van haar op hun hoofd.
D. gorgona was in de vorige eeuw bekend onder de naam Masdevallia gorgona. Er was geen formele beschrijving van de soort, een vindplaats was ook niet bekend. Later was de soort bekend als een variëteit van M.chimaera. Pas in 1986 is de soort opnieuw gevonden in de Westelijke Cordillera van Colombia. D.gorgona groeit daar epifytisch op een hoogte van ± 1800-2200 mtr.

Dracula gorgonella

 nog niet in bloei

Dracula gorgonella is afkomstig uit een beperkt bosgebied van de Westelijke Cordillera Dept. Antioquia Colombia. Dit gebied bevind zich noordelijk van het gebied waar de veel groter bloeiende, maar verder nagenoeg gelijke, Dracula gorgona voorkomt. Dracula gorgonella is een zeldzame plant en groeit epifytisch op een hoogte van + 1800 tot 2000 mtr. De soort is in 1975 gevonden door J.M. Serna


Dracula hartmanii  


Dracula hartmanii  nog niet in bloei

Dracula houtteana

 nog niet in bloei
Dracula hirsuta
 
 
 
Dracula hirsuta

Van het Latijnse hirsutus, wat "bedekt met rechtopstaande haren" betekent verwijzend naar de behaarde sepalen.
D. hirsuta is een endemische soort uit zuidoostelijk Ecuador. In 1979 is deze soort gevonden door A. Andreetta en M. Portilla De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1600 mtr langs de Rio Calagrós.

Dracula inaequalis


 

Dracula inaequalis 

Van het Latijnse inaequalis, wat .ongelijk betekent, verwijzend naar een veronderstelde ongelijkheid in het formaat van de sepalen.
D. inaequalis is afkomstig uit de Centrale en Westelijke Cordillera van Colombia. Deze soort groeit epifytisch op een hoogte van 400 - 1200 mtr.

Dracula janetiae 

   nog niet in bloei

Vernoemd naar Janet Kuhru de ontdekster van deze soort.
D. janetiae is de enige Draculasoort uit Peru. De soort groeit epifytisch in het bos tussen Tingo Maria en Pucallpa op een hoogte van ± 1700 mtr.


Dracula kareniae
 

Dracula kareniae
nog niet in
bloei

Vernoemd naar Karen Ferrell-Ingram uit Bishop, Californië, de verzamelaar van de soort.
D. kareniae is afkomstig uit de provincie Carchi in Ecuador. De soort groeit epifytisch op een hoogte van 2000 mtr. in de bossen boven Maldonado.

Dracula lemurella

   nog niet in bloei

Van het Latijn lemurella, wat "een klein spookje" betekent, zinspelend op het spookachtige gezichtje dat in de bloem gezien kan worden.
D. lemurella is een ongewone soort, afkomstig uit de Centrale Cordillera van Colombia de soort groeit epifytisch op een hoogte van± 1650 mtr. D.lemurplla is maar een paar keer gevonden, de eerste keer door Dr. G. Misas, R. Escobar en gezelschap in 1974.

Dracula levii

 
Dracula
                levii

Vernoemd naar R.D. Levii uit Mill Valley, U.S.A., samen met R. Hawley de ontdekker van deze soort. D. levii is aÍkomstig uit het uiterste noorden van Ecuador.
De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1800-2500 mtr


Dracula ligiae

 nog niet in bloei

Dracula mantissa

 
  Dracula
                mantissa

Van het Latijnse mantissa wat 'een nietige toevoeging" betekent, zinspelend op een van de kleinste bloemen uit het geslacht Dracula. D.mantissa is een zeer kleinbloemige soort, afkomstig uit zuidwestelijk Colombia en noordwestelijk Ecuador.
De soort komt onregelmatig voor in het nevelwoud op een hoogte van ± 1800-2000 mtr en heeft een epifytische groeiwijze.


Dracula mopsus 
 

Dracula mopsus 

Om een onduidelijke reden vernoemd naar Mopsus, een mythologische waarzegger.
D. mopsus is afkomstig uit zuidwestelijk en westelijk Ecuador
De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 650-1500 meter in het nevelwoud.

Dracula morleyi

 nog niet in bloei

Dracula morleyi is afkomstig uit noordwestelijk Ecuador. Deze soort groeit epifytisch in nat bos op een hoogte van + 1900 mtr. D.morleyi is ontdekt door Morely Read in afgelegen, nat primair bos in het Los Cedros reservaat en komt daar overvloedig voor. In hetzelfde bos komen ook D.alcitoë, D.chiroptera D.felix, D.hirtzii, D.lafleurii, D.mantissa D.marsupialis, D.polyphema, D.radiosa D.venosa D.vespertilio en D.woolwardiae voor.

Dracula navarroöum

 nog niet in bloei

Dracula navarroörum is afkomstig van de Andes-hellingen ten westen van Quito, Ecuador. Deze soort groeit epifytisch in de bosrestanten in de omgeving van Tandayapa op een hoogte van ±1800 mtr. Het gebied waar het echpaar Navarro de ontdekking deden is in de afgelopen 50jaar grondig onderzocht In veel opzichten is de soort gelijk aan de Colombiaanse Dracula psittacina.

Dracula nightshade

 nog niet in bloei
Dracula nycterina

 nog niet in bloei

Dracula nycterina is afkomstig uit een beperkt gebied van de Centrale Cordiller4 Colombia. De zeldzame soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1200-1600 mtr. D.nycterina is voor het eerst gevonden door Gustav Wallis rond 1870 in de Westelijke Cordillera in de omgeving van Frontino, maar helemaal betrouwbaar zijn die gegevens niet De soort is in dat gebied verder nooit meer gevonden, wél in de Centrale Cordillera In 1873 beschreven J.Linden en E. André de soort als Masdevallia chimaera één jaar later dan de Masdevallia chimaera van Reichenbach. De soort werd door Reichenbach later in 1873 omgedoopt tot M.nycterina

Dracula olmosii
 

Dracula olmosii 

Vernoemd naar de vinder van de soort; Eric Olmos. D. Olmosii is een endemische soort uit Bocas del Toro, Panama. Gevonden op de beboste oostelijke hellingen op een hoogte van 2000 mtr.

Dracula ophiocepsDracula ophiocepsnog niet in
bloei

Van het Griekse ophioceps, wat lijkt op de kop van een slang betekent, zinspelend op de vermeende gelijkenis van de hangende bloem met een slangenkop.

D. ophioceps is afkomstig uit zuidelijk Colombia Dept. Cauca. De maar éénmaal gevonden soort groeit epifytisch op een hoogte van ±1600 mtr, en is in 1974 ontdekt door Dr. G. Misas en gezelschap, in de bergen boven Popoyán. Een deel van het verzamelde materiaal is opgekweekt door de Hr. en Mevr. Robledo in La Ceja Colombia alwaar in 1977 een illustratie van de bloeiende plant is gemaakt.Dracula orientalis

 nog niet in bloei

Van het Latijnse oriëntalis, wat . uit het Oosten" betekent verwijzend naar de meest oostelijke vindplaats van het geslacht D. oriëntalis is een endemische soort uit de Oostelijke Cordillera van Colombia.
Deze soort groeit epifytisch in struikachtig nevelwoud op een hoogte van ± 2050 mtr.


Dracula papillosa     nog niet in bloei

Van het Latijnse papillosts, wat "met papillen" betekent verwijzend naar de wratachtige, slanke sepalen. D. papillosa is afkomstig uit noordwestelijk Ecuador. Deze soort groeit epifytisch in nat bos op een hoogte van ± 300 mtr


Dracula pholeodytes  Dracula
                pholeodytes

Dracula pholeodytes

Van het Griekse pholeodytes, wat "zich schuilhouden in een grot" betekent, zinspelend op het uiterlijk van de centrale organen in het diep kelkvormig zwarte inwendige van de bloem.
D. pholedytes is een endemische soort uit één beboste vallei van de Oostelijke Cordillera van Colombia De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 2500 mtr. in het Dept Boyacá in de omgeving van Arcabuco. D.photeodytes is nog steeds in de omgeving te vinden waar deze soort in 1972 is ontdekt door de hr. H. Schmidt-Mumm uit Bogota

Dracula polyphemus

 nog niet in bloei

Dracula polyphemus is afkomstig uit het nevelwoud van de westelijke Andeshellingen in Centraal Ecuador. De soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 1500-2000 mtr en is endemisch voor dit gebied, maar is daar geen ongewone soort. In 1975 0ntdekte de Hr. B. Malo deze soort.

Dracula psittacina
 
nog niet in bloei 

Van het Latijnse psittacinus, wat "papegaaiachtig" betekent, waarschijnlijk zinspelend op de gelijkenis van de bloemknop met een papegaaiDracula psittacina is afkomstig uit de Centrale en Oostelijke Cordillera van Colombia. In de beschrijving is niet aangegeven of de soort epifytisch dan wel terestrisch groeit, maar kijkend naar de bloemstengels is een epifytische groeiwijze een logische conclusie (van de vertaler). De hoogte van de vindplaatsen bedraagt ± 2200-2400 mtr


Dracula pubescens

 nog niet in bloei

Dracula pubescens is een endemische soort afkomstig uit een afgelegen, nat, primair bos in noordwestelijk Ecuador. De soort groeit epifytisch in ha Los Cedros reservaat op en hoogte, van ± 1700 mtr. De Hr. S. Dalström en gezelschap vonden de soort in 1992. De omgeving waar D.pubescens wordt gevonden, is buitengewoon rijk aan veel andere Dracula soorten zoals D.alcithoë, D.chiroptera, D.felix. D.lafleurii. D.mantissa, D.marsupialis, D.morleyi, D.polyphemus, D.radiosa D.venosa D,vespertilio en D.woolwardiae. D.pubescens is nooit in een mix met andere soorten gevonden, en is het nauwst verwant met D.morleyi
Dracula pusilla


Dracula pusilla

nog niet in bloei 

Van het Latijns pusillus, wat "erg klein" betekent verwijzend naar het formaat van de bloemen.

D. pusilla is afkomstig uit Midden Amerika met een verspreidingsgebied van Chiapas in Mexico tot Chiriquí in Panama. De soort groeit epifytisch in doorgaans vochtig bos, op een hoogte van 1300-1800 mtr.


Dracula radiella
 
   nog niet in bloei

Dracula radiella is een endemische soort uit het meest- noordwestelijke deel van Ecuador. Deze soort groeit epifytisch in maagdelijk bos langs de nieuwe weg naar Maldonado op een hoogte van 2400-2500 mtr. De soort is het eerst gevonden door W. Teaque en D. Welisch in 1975. D. radiella is een kleinbloemige soort met kenmerken die lijken op die van D. radiosa.


Dracula radiosa
 
Dracula
                radiosa
Dracula
                radiosa 

Dracula radiosa is afkomstig uit een aantal wijd uiteen gelegen gebieden in het noordelijk deel van de westelijke Cordillera in Colombia tot noordelijk Ecuador. De soort groeit epifytisch op een hoogte van 1600-1800 mtr in het nevelwoud. D.radiosa is in 1873 door Gustav Wallis in de omgeving van Frontino ontdekt.
Dracula rezekiana


Dracula rezekiana

nog niet in
bloei

Vemoemd naar Mevr. M. Friedrich de Rezek uit Quito, Ecuador, een enthousiast kenner van de lokale flora. D. rezekiana komt wijd verspreid voor in het gehele oostelijke deel van Ecuador. De soort groeit groeit epifytisch in relatief laag gelegen bos op een hoogte van ±850-1700 mtr. Deze soort was bij Mevr. de Rezek en J. Brenner al een paar jaren bekend vóór de formele beschrijving


Dracula roezlii
 

Dracula roezlii 

Dracula roezlii is afkomstig uit de Westelijke en de Centrale Cordillera van Colombia. De soort groeit epifytisch op een hoogte van 1900-2300 mtr. Reichenbach vermelde dat de soort ontdekt is door Benedict Roezl en later ook verzameld is door Wallis en Boxall. Van deze vondsten uit de vorige eeuw zijn geen vindplaasen bekend. De mogelijkheid bestaat dat daardoor in de vorige eeuw sterk op elkaar lijkende soorten met elkaar verward zijn. D. roezlii is een grote plant met licht gevouwen blad en onderscheid zich in uiterlijk niet van D.chimaera, D.severa en D.wallisii.


Dracula saulii   nog niet in bloei 
 
Dracula severa

 nog niet in bloei


Dracula sibundoyensis
Dracula sibundoyensis

nog niet in
bloeiVernoemd naar het plaatsje Sibundoy in het departement Putamayo, de soort is in deze omgeving ontdek. D. sibundoyënsis is afkomstig uit zuidelijk Colombia en het aangrenzend deel van Ecuadór. Deze soort groeit epifytisch in het nevelwoud op een hoogte van ±2200-2300 mtr.


Dracula simia

 nog niet in bloei

Van het Latijnse simia, wat “een aapje” betekent, zinspelend op het gegeven dat in de bloem een aapje gezien kan worden. Dracula simia is afkomstig uit één beboste vallei in zuidoostelijk Ecuador. De soort groeit epifytisch in het nevelwoud van de Cordillera del Condor op een hoogte van 1550 - 2000 mtr.

Dracula smaug

 nog niet in bloei
Dracula sodiroi
 
nog niet in bloei 

Dracula sodiroi is afkomstig uit noordwestelijk Ecuador. Deze soort groeit zowel epifytisch als terrestrisch op een hoogte van 1800 – 2400 mtr. In 1900 ontdekle padre Sodiro uit Quito deze ongewone soort in het nevelwoud van de westelijke hellingen van Pichincha waar de soort ook nu nog lokaal overvloedig voorkomt. Grote .”clumps” met honderden bloemen zijn terrestrisch groeiend waargenomen langs bermen van  wegdoorsnijdingen. D. sodiroi is een ongewone soort, die geen nauwe verwanten heeft. Het is één van de twee Dracula soorten met een rechtopstaande bloemstengel die met meer dan een bloem tegelijkertijd bloeit.


Dracula terbochii

 nog niet in bloei
Dracula trigonopetala

 nog niet in bloei
Dracula tsubotae
 
   nog niet in bloei  

Dracula ubangina

 nog niet in bloei
Dracula vampira
 
Dracula
                vampira 

Dracula vampira is afkomstig uit noordwestelijk Ecuador, het verspreidingsgebied is beperkt tot de nevelwouden van Pichincha. De soort groeit epifytisch op een hoogte van 1800 – 2200 mtr en komt lokaal overvloedig voor. Deze schitterende soort die vroeger "de zwarte chimaera,' genoemd werd is ongeveer een eeuw geleden ontdekt door Ing. F.C. Lehmann, Duits consul te Popoyan, Colombia in hetzelfde gebied waar de soort ook nu nog vorkomt. Het eerst gevonden exemplaar werd in Kew garden door Krànzlin als Masdevallia chimaera gedetermineerd.


Dracula veleziana
 
   nog niet in bloei
 
Dracula velutina   Dracula velutina 

Dracula velutina is aftomstig uit de westelijke Cordillera van Colombia Deze soort groeit epiftisch op een hoogte van 1400-1500 mtr. D. velutina is de soort met de kleinste bloemen uit het D.houtteana-psittacina complex Reichenbach beschreef de soort uit collecties van Wallis en Roed. Doordat van de door Wallis bijeengebrachte collectie de vindplaats gegevens bekend waren, nl. Frontino in de Wesletelijke Cordillera van Colombia, is deze gekozen als lectotype.


Dracula venefica
Dracula venefica

Van het Latijnse venefica wat "een heks" betekent zinspelend op de harige bloem met uitstekende tong. Dracula venefica is ontdekt in de kassen van de fa. Colomborquideas, daar groeide de soort in een mandje samen met D.severa Deze plant was aangekocht van een verzamelaar in 1977. Er werd aangenomen dat een zaailing gelijk met D.severa was meegekomen en twee jaar later bloeide.

Sinds de publicatie datum, 1981, zijn er vele Dracula zaailing en gevonden in de potten en mandjes van andere orchideeën in de open kassen van de fa. Colomborquideas in La Ceja.


Dracula verticulosa  
Dracula verticulosa 

Dracula verticulosa is een endemische soort uit zuidelijk Colombia. De soort groeit epiftisch in het bos tussen Costa Rica en Ginebra op een hoogte van 1800 – 1900 mtr. J. Miranda Jr. verzamelde de soort voor het eerst in 1988. D. verticulosa groeit op de vindplaats samen met de tegelijkertijd door hem ontdekte D.aphrodes.


Dracula vespertilio   nog niet in bloei 

Dracula vespertilio kent een groot verspreidings gebied, van Nicaragua en Costa Rica tot de Westelijke Cordillera van Colombia en beide zijden van de Andes in Ecuador. Deze relatief veel voorkomende soort groeit epi§rtisch op een hoogle van 1200 - 2000 mtr. D.vespertilio is voor het eerst gevonden door G.Wallis in de omgeving van Frontino in de Westelijke Cordillera van Colombi4 en in 1873 door Reichenbach beschreven.

 
Dracula villegasii

 nog niet in bloei
Dracula vlad-tepes
Dracula vlad-tepes
 

Dracula vlad-tepes
 

Vernoemd naar Vlad Tepes, bijgenaamd Vlad de spietser, de sinistere middeleeuwse Graaf Dracula uit Transsilvanië.
D. vlad-tepes is een endemische soort uit de Oostelijke Cordillera van Colombia. De soort groeit epifftisch op een hoogte van ± 2500 mtr. De soort is beschreven aan de hand van een in l98l door de Hr. H. Schmidt-Mumm uit Bogota, Columbia, verzamelde plant. J. & L. Orchids uit Easton,U.S.A. kocht deze plant aan zonder dat er nadere gegevens van bekend waren. In 1987 werd door de Hr. E. Valencia in het het noordelijk deel van de Oostelijke Cordillera de soort in een redelijke hoeveelheid opnieuw ontdekÍ.


Dracula wallisii

 nog niet in bloei

Dracula wallisii komt wijd verspreid en vaak voor in de Centrale Cordillera van Colombia. Deze soort groeit epifytisch op en hoogte van 1600-2800 mtr. Dracula wallisii is in 1872 door Gustav Wallis ontdekt. De opgegeven vindplaats in de omgeving van Frontino in de Westelijke Cordilera van Colombia wordt in twijfel getrokken. Planten van deze soort werden gemixt met D.nycterina geexporteerd naar Hr. Linden in Brussel. Noch D.nycterina noch D.wallisii zijn vandaag de dag bekend uit het noordelijk deel van de Westelijke Cordillera Dracula wallisii lijkt veel op D.chimaera die wijd verspreid voorkomt in de Westelijke Cordillera van Colombia, en wordt door veel auteurs gezien als een variëteit van D.chimaera"


Dracula woolwardiae

 nog niet in bloei

Dracula wootwardiae is afkomstig uit noordelijk tot zuidelijk Ecuador. De soort groeit epifytisch in vochtig bos op een hoogte van ±1200-1850 mtr. Consul Lehmann ontdekte de soort meer dan 100 jaar geleden in de bergen boven de goudmijnen rond het dorpje Zaruma in de Provincie El Oro van zuid-westelijk Ecuador. Dracula woolwardiae is opgedragen aan Mej. Florence Woolward, en is zeer nauw verwant met de variabele en wijdverspreide Colombiaanse D.wallisii.


Dracula xenos

 nog niet in bloei

Dracula xenos is afkomstig uit zuidelijk Colombia Dept. Valle del Cauca, omgeving van El Queremal. De zeldzame soort groeit epifytisch op een hoogte van ± 2000 mtr. De soort werd in 1986 ontdekt door J.Miranda Jr. Alle verzamelde planten zijn aangekocht door Dr. R. Londoflo uit Medellin. Een aantal ongewone uiterlijke kenmerken isoleert deze soort van alle andere Dracula soorten. De algehele verschijning is die van een Masdevallia en benaderd M.pictumta het meest.