Hier staan de Dracula's die ik heb verzameld, met een foto van de bloem, voor zover ik die zelf in bloei gekregen heb.
Meer uitgebreide informatie staat hier.

Het geslacht Dracula is door Carl Luer afgescheiden van het geslacht Masdevallia. Waarschijnlijk omdat de Dracula planten wel erg veel lijken op Masdevallia´s en er geen ander geslacht is waar ze bij ingedeeld zouden kunnen worden.

Cultuur van Dracula orchideeën

Temperatuur
Over het algemeen is voor het kweken van Dracula’s een koele temperatuur een vereiste. Hoewel een handjevol een hogere temperatuur verdraagt, doen de meesten dat niet. Het is daarom van belang om na te gaan wat de natuurlijke habitat van de soort is en te bezien of de omstandigheden in je kweekruimte daar min of meer aan voldoen. Immers hoe hoger de vindplaats van de soort, des te koeler is de habitat. De meeste soorten gedijen goed bij een temperatuur van 120 C tot 210 C is ideaal voor Dracula’s, hoewel 100 C nachttemperatuur ze geen kwaad zal doen. Temperatuur boven 270 C moet voorkomen worden, maar als dat niet lukt dan is het aan te raden om de nachttemperatuur 100 C te laten dalen.

Licht
Dracula’s blijken zich gelukkig te voelen bij een lichtniveau van 6500 – 16200 lux. Er zijn echter kwekers die met succes bij 21500 lux hun Dracula’s kweken.

Luchtbeweging
Een “subtiel windje” hebben Dracula’s graag. Dat betekent, dag en nacht een (of meer) ventilator(en) die voor een constante luchtbeweging zorgt. Omdat Dracula’s gevoelig zijn voor bacteriële infecties is dit een belangrijk aspect en wordt door de luchtbeweging geminimaliseerd.

Bemesting
Een lichte bemesting met een gebalanceerde meststof is voldoende om Dracula’s te laten bloeien. Zwaarder bemesten zal al snel bruine punten aan de bladeren laten zien. Om de andere watergift bemesten met 150 uS/cm met 20 20 20 NPK volstaat.

Waterkwaliteit
Dracula’s vereisen een zeer goede waterkwaliteit. Het drinkwater in Nederland laat een te hoge geleidbaarheid zien en is dus niet geschikt.
Aanbevolen wordt om het gehalte opgeloste vaste stoffen (TDS, total dissolved solids) onder 50 ppm (parts per million) te houden. Dit komt ongeveer overeen met 80 uS/cm  
Regenwater is daarom zeer geschikt, maar het is aan te raden om het bacterievrij te maken, bijvoorbeeld met een UV lamp

Luchtvochtigheid
Ook de luchtvochtigheid is een belangrijke factor bij het kweken van Dracula’s Tussen 80- en 90% is ideaal, onder 70% is zeker niet aan te bevelen.